Dejbjerg Plantage

Afstand: 16.54 Km

Dejbjerg Plantage er et naturområde beliggende tæt ved Skjern. Hæld kaffe i termokanden, gå en tur på en af områdets mange vandreruter og oplev den vestjyske natur og historie.

Dejbjerg Plantage er et populært udflugtssted, som ligger i nærheden af Skjern og Lem. Området byder på tre vandreruter af forskellige længder. Undervejs kan man komme forbi mange lokale seværdigheder.

Dejbjerg Plantage er anlagt omkring år 1900. Fra 1903-14 var der fangekoloni fra Horsens Tugthus i området. Folkene herfra plantede størstedelen af plantagen. Påskedag i 1932 brændte 150 tdr. land. Også denne gang var det folk fra en fangelejr, der plantede plantagen til igen. I maj 1947 brød en ny brand løs, som på halvanden time raserede andre 150 tdr. land plantage, som også nu er gentilplantet.
I plantagen er rejst et mindesmærke over E. M. Dalgas, som efter 1864 blev hedeopdyrkernes pioner med slagordene: Hvad udad tabes skal indad vindes.

Området er smukt omgivet af lyng og nåleskove. Fra mindesmærket, som er rejst på en opkastet høj på randen af Skovbjerg Bakkeø, er der en storslået udsigt over hede- og slettelandskabet og Ringkøbing Fjord. Man kan også se til Holmsland Klit i vest og Varde Bakkeø i syd. 



Opdateret af: VisitVesterhavet  | turist@visitvesterhavet.dk
Fotograf: VisitVesterhavet