Lokale attraktioner nær Hotel RIngkøbing

Attraktioner

Inspiration til lokale attraktioner

Gå på opdagelse i den levende historie på Ringkøbing-Skjern Museum. Der er oplevelser for både store og små på de 14 besøgssteder omkring Ringkøbing Fjord og i det landskab, der omgiver dem. Her kan opleves: En intakt reberbane, en hollandsk vindmølle, en fredet strandfogedgård, et fungerende fyrtårn og 10 andre bevaringsværdige eller fredede. 

Lille biograf med to sale, som viser de nyeste og smalle film. Biografen er drevet af frivillige kræfter og er et must at besøge, når man er i byen.

Kommer du til Ringkøbings havneområde, kan du ikke undgå at støde ind i bronzeskulpturen 'Survival of the Fattest'. Den forestiller en udhungret tynd afrikansk mand, der bærer på en enorm fed vestlig kvinde med en vægt i hånden. Skulpturen lavet af Jens Galschiøt i 2002, som et symbol på den skæve fordeling af verdens ressourcer. Skulpturen blev opstillet i Ringkøbing i 2006/2007.

Laubjergs Rosenhave er optaget på Turismens Fællesråds liste over betydende danske seværdigheder.

Ved A15 og hovedvej 28 er der skilte med henvisning til Laubjergs Rosenhave. Haven består af mere end 5000 roser. Der finder til stadighed udvidelse og udskiftning i sortimentet. Kørestole og rolatorer kan komme rundt i hele haven, og der er flere steder opsat bænke og stole, så man kan hvile sig.

Hyggelig besøgshave blandt skyggefulde træer. Her er over 1200 forskellige hostaer fordelt på ca. 10.000 m2. Her kan der nydes kaffe og kage - enten medbragt eller købes på stedet.

Aktivitetspark med fodboldgolf, adventuregolf, Væddeløbsbane med mekaniske heste m.m. Indendørs er der legeland for børnene, aktiviteter og lege for alle og snooker.

Aktivitetscenter for hele familien både inden- og udendørs. Her er bowling, legeland, spilleautomater, segways og mini-segways til børnene (Robins).

Fiskeriets Hus fortæller om Hvide Sandes tilblivelse og fiskeriet, som det har udviklet sig siden dengang havskibene blev trukket op på stranden. Det er udvendigt opført, som de gamle røde redskabshuse, der engang var så typiske for Hvide Sande, dog med en kæmpe glasfacade mod syd, der giver museumsgæsterne en pragtfuld udsigt over såvel indsejlingen som Ringkøbing Fjord. I akvarieafsnittet vises et bredt udsnit af de fisk, der naturligt hører til i Nordsøen, Ringkøbing Fjord og tilstødende åer.

Skjern Enge

Skjern Enge er rig på oplevelser hvad enten man ønsker at studere det betagende fugleliv, prøve lykken med fiskestangen, sejle med kano eller vil cykle, ride eller vandre ad de mere end 20 kilometer stier, der er anlagt i naturområdet. Området besøges da også årligt af flere tusinde turister, der ønsker at opleve de vidtstrakte enge, den høje himmel og Danmarks eneste floddelta.

Her er aktiviteter for alle aldre bl.a. fremragende fiskesøer, udfordrende legepladser,kæmpe hoppepude, vandplask i poolen, 18 hullers minigolfbane, mooncars og motionscenter. Der er desuden masser af muligheder for at finde en hyggelig krog med plads til afslapning.

Ringkøbing kirke ligger midt i byen på Kirkepladsen bag det gamle amtsrådhus. Kirken er bygget i flere etaper. Hovedskibet er den ældste del fra første halvdel af 1400-tallet. Som besøgende i kirken bliver man betaget af det store alterbillede malet af Arne Haugen Sørensen i 1995-96. Døbefonten er ligeledes designet af Arne Haugen Sørensen.

Området

Dette skønne, gamle byhotel ligger ved byens Torv og kun 200 m fra Ringkøbing fjord og byens hyggelige havnemiljø.

Der er sti langs fjorden helt til Søndervig og noget af vejen mod Velling.

I badebyen Søndervig 9 km mod nordvest kan I nyde Vesterhavet og den brede sandstrand. Byen har masser af butikker, spisesteder og en lille biograf.