Surfspot ved Sydmolen i Hvide Sande

Afstand: 12.85 Km

Surfspottet ved Sydstranden i Hvide Sande er et af de bedste bølgespots i Danmark. Det er delt op i to af den nye sydmole - mellem molerne er der kun adgang for surfere og udøvere af Stand Up Paddle (SUP), mens wind – og kitesurferne må surfe i området syd for molen.

Spottet er velegnet til både begyndere og eksperter, afhængigt af vindstyrke og bølgestørrelse på Vesterhavet.

For kite – og windsurfere er de bedste retninger mellem VNV og NNV og over 7m/s. For surfere og SUP´ere opstår de bedste forhold, når bølgerne ruller ind fra retninger mellem SV og NV, og vinden samtidig er svag. På grund af afskærmning fra molerne er det dog muligt at surfe og SUPpe mellem molerne i pænt meget vind. Bag ved klitterne, på parkeringspladsen ved Tungevej, ligger Westwind Surfcafé. Her kan du leje surf – og SUP boards og tilmelde dig surf-kurser.

I det hele taget er området ved Tungevej et besøg værd. Her er autocamperplads, så man kan overnatte, her er toiletter og badeplads, cafeen med kaffe, is og udlejning af udstyr og gode muligheder for at spise madpakker eller selv lave maden over grillen. Rigtig mange kommer også forbi og nyder solnedgangen med en kop kaffe eller et glas vin.



Opdateret af: VisitVesterhavet  | turist@visitvesterhavet.dk
Fotograf: Waterz Copyright: Waterz