Skjern Reberbane

Afstand: 22.31 Km

Med sine 100 meter er Skjern Reberbane, det længste hus i Skjern. Som om det ikke var nok, er det ligeledes det smalleste. Reberbanen blev i sin storhedstid brugt af rebslageren til at slå reb.

  Skjern Reberbane er Skjerns længste hus - men også det smalleste!

Det er en underlig bygning. Med sine få meter i bredden ser den meget lille ud, når du ser den forfra, men lad dig ikke narre! Bygningen er næsten 100 meter lang!

I gamle dage var det på reberbanen, rebslageren slog reb. Rebene blev brugt til sytov til skibe, reb til at ringe med kirkeklokken og rigningen til traditionelle danske hestevogne og meget mere.

Skjern Reberbane er en af landets få bevarede originale reberbaner. Her har man slået tov på samme måde, som man har gjort det i flere hundrede år.

Rebene blev blandt andet brugt til sytov til skibe, rigningen til hestevogne og reb til at ringe med kirkeklokken. Som en del af den levende historie ved Ringkøbing-Skjern museum, får du muligheden for at opleve hvordan livet var for forskellige mennesker i en svunden tid. 

Levende Historie

Skjern Reberbane er en del af Ringkøbing-Skjern Museum, hvor I kan opleve historien der hvor den foregik. Museet består af en række autentiske bygninger, der alle fortæller en spændende historie om det liv mennesker gennem tiden har levet der, og hvordan landskabet har præget det!

På Ringkøbing-Skjern Museum er historien ikke bare i montre. Her kan du opleve den LEVENDE HISTORIE med alle sanser - gennem levendegørelse, guidede ture, børneaktiviteter og rundvisninger. Med et ugekort eller årskort er der rabat ved at besøge flere besøgssteder. Børn og unge op til 18 år har gratis adgang ifølge med voksen. Ugekortet kan købes på museets besøgssteder, Ringkøbing turistkontor og Hvide Sande turistkontor.

Vil du vide mere om Skjern Reberbane, åbningstider, priser, dato for aktiviteter og arrangementer besøg Skjern Reberbanes hjemmeside.

Opdateret af: VisitVesterhavet  | turist@visitvesterhavet.dk
Fotograf: Destination Ringkøbing Fjord
Fotograf: Destination Ringkøbing Fjord