Dejbjerg Jernalder

Afstand: 17.50 Km

 | +45 9736 2343 |  info@levendehistorie.dk |  www.levendehistorie.dk | 
Tag med tilbage til livet for 2000 år siden og mød vikingernes forfædre.

Kvæget græsser på engen, og på marken er bonden ved at høste kornet. Han bruger et nyt segl lavet af jern, den skærer kornet langt bedre end det gamle af sten. Han kigger op og ser stormanden komme kørende på en vogn, så flot at den næsten er magisk.

Oplev hvordan fortid og nutid mødes i en spændende formidling af Danmarks forhistorie. Dejbjerg Jernalder ligger nabo til Bundsbæk Mølle og kan gratis besøges, når du har betalt entre til Bundsbæk Mølle. Dejbjerg Jernalder levendegøres om sommeren, her kan I opleve jernalderfolket lave mad, passe dyr, dyrke marker samt fremstille redskaber.

Dejbjerg Jernalder for børn

Klæd jer ud som en jernalderfamilie, skyd med bue og pil, vær med til at lave mad og prøv jernalderens håndværk. I kan også lege arkæolog for en dag og lede efter fund med en metaldetektor, kigge på korn gennem et mikroskop for at finde ud af hvad jernalderens folk spiste og meget mere.

Levende Historie

Dejbjerg Jernalder er en del af Ringkøbing-Skjern Museum, hvor I kan opleve historien der hvor den foregik. Museet består af en række autentiske bygninger, der alle fortæller en spændende historie om det liv mennesker gennem tiden har levet der, og hvordan landskabet har præget det!

På Ringkøbing-Skjern Museum er historien ikke bare i montre. Her kan du opleve den LEVENDE HISTORIE med alle sanser - gennem levendegørelse, guidede ture, børneaktiviteter og rundvisninger. Med et ugekort eller årskort er der rabat ved at besøge flere besøgssteder. Børn og unge op til 18 år har gratis adgang ifølge med voksen. Ugekortet kan købes på museets besøgssteder, Ringkøbing turistkontor og Hvide Sande turistkontor.

Vil du vide mere om Dejbjerg Jernalder, åbningstider, priser, dato for aktiviteter og arrangementer besøg www.levendehistorie.dk eller følg os på https://www.facebook.com/DejbjergJernalder

Læs brochuren Levende Historie

Opdateret af: Destination Ringkøbing Fjord  | holger@hvidesande.dk
Fotograf: Destination Ringkøbing Fjord
Fotograf: Destination Ringkøbing Fjord