Lyngvig Fyr

Afstand: 9.56 Km

 | +45 2211 4138 |  info@ringkobingfjordmuseer.dk |  http://www.lyngvigfyr.dk | 
Følg den snoede trappe op i fyrtårnet, og bliv belønnet med den mest fantastiske panoramaudsigt over hav, klitter og fjord. Området omkring Lyngvig Fyr byder også på mange oplevelser. 

Træd ind i Lyngvig Fyr, og se hvordan trappen snor sig op gennem det 38 meter høje fyr. Tæl trinnene på vej op til toppen, og tag forskud på udsigten gennem de små vinduer ved indhakkene. Når du når toppen og træder ud, bliver det mødt af den mest fantastiske udsigt ud over hav, fjord og klitter. 

Området omkring Lyngvig Fyr byder også på mange gratis oplevelser. 

Fyrmesterbolig med butik og café

Besøg Fyrmesterboligen med den hyggelige museumsbutik, der bugner med et stort udvalg af sjove retrovarer, nostalgisk brugskunst, lokale varer og souvenirs. Bagerst i Fyrmesterboligen finder du det hyggelige cafémiljø. Caféen byder på lette retter, kage samt kolde og varme drikke, som både kan nydes indenfor men også i det store udendørs område omkring fyret. 

Stor naturlegeplads

På den store naturlegeplads omkring Fyrmesterboligen kan familiens yngste og barnlige sjæle lege sig tilbage i tiden og redde gæve sømænd i dramatiske strandinger på svævebanen eller prøve at kravle rundt i et kæmpe hvalskelet.

Gå en tur i naturen

Lyngvig fyr er placeret i det smukkeste klitlandskab, kun få meter fra Vesterhavet. Parkér cyklen eller bilen og gå en tur gennem klitterne, tag til stranden og mærk Vesterhavet. 

Praktisk informationer og tilgængelighed

Det er gratis at besøge butikken, caféen og naturlegepladsen. Det er kun, hvis der ønskes adgang til Lyngvig Fyr, at der skal betales entré. Børn og unge under 18 år er gratis ifølge med en voksen. 

Hunde i snor er velkomne

Der er kørestolsadgang til Fyrmesterboligen med café og butik. Der er fast belægning på stier på gårdspladsen og der forefindes handicaptoilet.

En del af Ringkøbing Fjord Museer

Lyngvig Fyr er en del af Ringkøbing Fjord Museer, som består af flere kulturhistoriske besøgssteder rundt om Ringkøbing Fjord, der hver især fortæller sin unikke historie fra Vestjylland. Læs mere på www.ringkobingfjordmuseer.dk.Opdateret af: VisitVesterhavet  | turist@visitvesterhavet.dk
Mor og barn kigger ud over hav, fjord og klitter på toppen af Lyngvig Fyr Fotograf: Lyngvig Fyr
Familier er på vej op i Lyngvig Fyr Fotograf: Lyngvig Fyr
Børn spiser is ved Lyngvig Fyr Fotograf: Lyngvig Fyr
Området ved Lyngvig Fyr kan bruges til en masse Fotograf: Lyngvig Fyr
Børn løber i klitterne ved Lyngvig Fyr Fotograf: Lyngvig Fyr
Barn er på vej ud gennem lemmen på toppen af Lyngvig Fyr Fotograf: Lyngvig Fyr
Lyngvig Fyr Fotograf: Lyngvig Fyr
Dreng og mor kigger ud gennem de små vinduer i Lyngvig Fyr Fotograf: Lyngvig Fyr
Par sidder og drikker vin i klitterne ved Lyngvig Fyr Fotograf: Lyngvig Fyr
Familie hygger sig i cafeen i fyrmesterboligen ved Lyngvig Fyr Fotograf: Lyngvig Fyr
Barn leger på svævebanen ved Lyngvig Fyr Fotograf: Lyngvig Fyr
Lyngvig Fyr om aftenen Fotograf: Lyngvig Fyr