Ringkøbing Museum

Afstand: 0.44 Km

 | +45 9732 1615 |  rim@levendehistorie.dk |  www.levendehistorie.dk | 
Ringkøbing by er en idyllisk købstad fra 1400-tallet, hvor man finder charmerende brolagte gader, smukke gamle byhuse og købmandsgårde, der tilsammen gemmer på historier fra en svunden tid.

På Ringkøbing Museum kan du opleve spændende udstillinger, guidede ture og besøge den hyggelige museumsbutik.

Udstillinger om Anden Verdenskrig

"Flyvere i natten" er en udstilling der gør dig klogere på historien bag de engelske bombefly, Lancastere, der fløj ind over Danmarks vestkyst under Anden Verdenskrig. Omdrejningspunktet i udstillingen er en stor 1:1 skala attrap af en Lancaster. Udstillingen fortæller gennem lyd, film, originale genstande og storformatbilleder, om de fly, der styrtede ned, deres missioner og om menneskene bag.  

På museet kan du også se miniudstilling ”Hvad bunkeren gemte - en tysk soldat fortæller”. De fleste tyske bunkere blev forladt i 1945, men en enkelt blev helt dækket af sand og stod uberørt, indtil den efter en storm dukkede op ved Søndervig i 2008.

I udstillingen går du ind i den rekonstruerede bunker og kan se filmen om den tyske soldat Gerhard Saalfeld, der under krigen boede i den ”forsvundne” bunker - flere af de udstillede genstande er hans. 

Hver tirsdag og torsdag i juli, august og oktober er der introduktion til udstillingerne på museet. Kl. 11.30 på tysk og kl. 12.30 på dansk.

Byudstilling og byvandring

200 års rådhushistorie er forsøgt genskabt på Ringkøbing Museum på Dommerkontoret i udstillingen: ”Byens hus – amtets hus”. På Dommerkontoret kan du også opleve den gamle købstad skildret i malerier fra omkring år 1800. Byudstillingen er et fantastisk afsæt til en byvandring rundt i gaderne - hvor mange af husene står endnu. Ringkøbing Museum arrangerer ofte byvandringer i Ringkøbing by. Se datoer på www.levendehistorie.dk.

Bunkerture til Houvig-Fæstningen nord for Søndervig

Tag med til fæstningen fra Anden Verdenskrig, se bunkerne indefra, mærk blæsten og hør historien. Ringkøbing Museum arrangerer guidede ture til det store bunkeranlæg nord for Søndervig året rundt. Mødested: Houvig Strand P-plads. Se dato og priser på www.levendehistorie.dk/

Levende Historie

Ringkøbing Museum er en del af Ringkøbing-Skjern Museum, hvor du kan opleve historien der, hvor den foregik. Museet består af en række autentiske bygninger, der fortæller hver sin spændende historie om det liv, som mennesker gennem tiden har levet, og hvordan landskabet har præget det!

På Ringkøbing-Skjern Museum er historien ikke bare i montre. Her kan du opleve den LEVENDE HISTORIE med alle sanser - gennem levendegørelse, guidede ture, børneaktiviteter og rundvisninger. Med et ugekort eller årskort er der rabat ved at besøge flere besøgssteder. Børn og unge op til 18 år har gratis adgang ifølge med voksen. Ugekortet kan købes på museets besøgssteder, Ringkøbing turistkontor og Hvide Sande turistkontor.

Vil du vide mere om Ringkøbing Museum, åbningstider, priser, dato for aktiviteter og arrangementer besøg www.levendehistorie.dk eller følg os på www.facebook.com/ringkoebingmuseum. Læs Levende Historie her.

Opdateret af: Destination Ringkøbing Fjord  | holger@hvidesande.dk
Fotograf: Destination Ringkøbing Fjord
Fotograf: Destination Ringkøbing Fjord
Fotograf: Destination Ringkøbing Fjord
Fotograf: Destination Ringkøbing Fjord