Kaj Munks Præstegård

Afstand: 17.95 Km

Kaj Munks Præstegård dannede rammen om digterpræsten og modstandsmandens mest virksomme år. Besøg Kaj Munks Præstegård, og oplev hans fantastiske historie.

Kaj Munk flyttede ind på Vedersø Præstegård som nyuddannet præst i 1924, det var her han mødte sin kone Lise, her deres 5 børn voksede op og det var her, han havde sine mest virksomme år – hvor skuespil, prædikener, breve og digte kom til, og det var her, nazisterne i januar 1944 hentede ham og efterfølgende skød ham.

I dag formidles Kaj Munks alsidige liv og virke i de smukke rammer som præstegården og naturen udgør. Læs mere på www.kajmunkspraestegaard.dk.

Præstegårdshaven og digterrute

Den smukke park ved Kaj Munks Præstegård gemmer på sin egen historie. Beplantningen er begyndt i starten af 1800-tallet og siden da, har hver ny præst efterladt sit personlige præg. Parken består især af frodige løvtræer, som trods det barske vestjyske vejr vokser rigt.

Kaj Munk har også sat sit præg på parken med den blå anemone, som han hentede fra sin hjemstavn på Lolland. Han fik også etableret en kanal, så han kunne sejle direkte fra haven og ud på Nørresø.

I den smukke præstegårdshave finder du en digterrute, hvor du kan blive klogere på Kaj Munk, og ikke mindst hvordan naturen og Vestjylland påvirkede præsten. Gå ud på digterruten, slip tanker og sanser løs og bevæg dig ind i landskabet, hvor en af Danmarks største digtere fandt sin stemme. Det er gratis at følge digterruten - det kræver blot en telefon til at scanne QR-koderne. Læs mere om digterruten på www.kajmunkspraestegaard.dk.

En del af Ringkøbing Fjord Museer

Kaj Munks Præstegård er en del af Ringkøbing Fjord Museer, som gør historien levende på 10 museer og attraktioner ved Ringkøbing Fjord. Læs mere på www.ringkobingfjordmuseer.dk Opdateret af: VisitVesterhavet  | turist@visitvesterhavet.dk
Kaj Munks Præstegård Fotograf: Ringkøbing Fjord Museer
Præstegårdsboligen på Kaj Munks Præstegård Fotograf: Kaj Munks Præstegård
Snakker om Kaj Munk på Kaj Munks Præstegård Fotograf: Kaj Munks Præstegård
Dronebillede af Kaj Munks Præstegård Fotograf: Kaj Munks Præstegård
Butikken på Kaj Munks Præstegård Fotograf: Kaj Munks Præstegård
Digterrute på Kaj Munks Præstegård Fotograf: Kaj Munks Præstegård
Kigger på udsigten på Kaj Munks Præstegård Fotograf: Kaj Munks Præstegård
Café på Kaj Munks Præstegård Fotograf: Kaj Munks Præstegård
Kaffe og kage udenfor på Kaj Munks Præstegård Fotograf: Kaj Munks Præstegård
Går en tur i præstegårdshaven Kaj Munks Præstegård Fotograf: Kaj Munks Præstegård
Specielt tapet på Kaj Munks Præstegård Fotograf: Kaj Munks Præstegård
Bedstefar fortæller om Kaj Munks bil på Kaj Munks Præstegård Fotograf: Kaj Munks Præstegård
Blå Anemoner på Kaj Munks Præstegård Fotograf: Kaj Munks Præstegård
Udstilling på Kaj Munks Præstegård Fotograf: Kaj Munks Præstegård
Kaj Munks Præstegård Fotograf: Levende Historie