Nymindegab Museum

Afstand: 30.38 Km

 | +45 7525 5544 |  http://www.vardemuseerne.dk/museum/nymindegab/ | 
Nymindegab Museum byder på et væld af kunst, aktiviteter og indblik i den vestjyske lokalhistorie. Besøg frilandshaven eller den gamle savmølle, lad ungerne bygge deres egen lille sejlbåd, og nyd de fantastiske malerier i fodsporene på Nymindegabmalerne. 

På Nymindegab Museum smelter kunsten og kulturhistorien sammen, når værker af kunstnere som Laurits Tuxen, Maria Thymann, Oscar Matthiesen, Johannes Larsen får selskab af fortællinger om kulturmødet mellem den lokale fiskerbefolkning og storbyens malere og badegæster.

Kom og hør historier om esepigernes arbejde, fiskernes skæbner og Dortheas sange om livet og døden ved det store hav. Hør også fortællinger om badegæsternes ferier i området, de lokale håndværkere, kroens mangfoldige liv – og ikke mindst: malerne, der som Laurits Tuxen fandt deres motiver ved fjorden, havet og blandt de gæve vestjyder, som de mødte her.

I frilandshaven kan du nyde en kop kaffe fra caféen eller gå på opdagelse i den gamle savmølle, der emmer af historie. Børnene kan boltre sig på legepladsen, bygge deres egen lille båd eller klæde sig på, som de gjorde det i gamle dage.

Nymindegabmalerne

I 1879 kom kunstmaleren Laurits Tuxen på en rejse fra en kunstnerkoloni i Frankrig op langs den jyske vestkyst og stoppede i Nymindegab. Den unge kunstner faldt pladask for det driftige fiskerleje, der på det tidspunkt var Vestkystens største. Området ved Nymindegab var en fuldstændig uberørt del af Danmark. Her gik livet sin gang i pagt med havet. Tuxen blev dybt fascineret af de endeløse, gyldne klitter, det brusende hav og lokalbefolkningen. For en kunstner på jagt efter motiver var det et magisk sted at lande. Siden vendte Laurits Tuxen tilbage til området igen og igen, og han grundlagde kunstnerkolonien Nymindegabmalerne, som tiltrak kunstnere fra København.

Læs mere om museet her

 Opdateret af: VisitVesterhavet  | turist@visitvesterhavet.dk
En båd på et museum Fotograf: Vardemuseerne Copyright: Vardemuseerne
Familie kigger på udstilling Fotograf: Vardemuseerne Copyright: Vardemuseerne
Mølle og mennesker på Nymindegab museum Fotograf: Vardemuseerne Copyright: Vardemuseerne